top of page

Tantra blir mer og mer stuerent

Med nytt behandlingsrom har mange flere kvinner funnet veien til vår mannlige behandler.

Nå gir Bjørnar en unik innsikt i hvordan han jobber med klientene sine.

Back Massage

Eneste mannlige behandler?

Bjørnar er så langt vi kjenner den eneste mannlige Tantra-behandleren på Vestlandet. Og etter en treg start, ser vi nå at flere og flere kvinner ønsker nettopp de elementer en mannlig terapeut kan tilføre. Hva er den store forskjellen?

Og hvordan jobber en mannlig kontra en kvinnelig behandler? Vi setter oss ned over en stor kopp kaffe med Bjørnar.

Historien bak

Bjørnar skiller seg nok ut som Tantra-utøver og det er veldig få ting med ham som minner om en mann som er veldig "alternativ". Ingen smykker, ringer og krystaller, men heller et skapt blikk og en rolig bestemt type som har sine konkrete erfaringer som han deler.

-"Jeg er nok mer i denne rollen fordi jeg selv har erfart at det virker. Men for meg handler det mer om teknikk enn å tilegne utenforstående faktorer en større rolle enn de egentlig har. All forandring begynner i en selv og en bestemmelse om å gjøre noe med det som ligger bak. Du må huske at hver eneste person som leser om Tantra har et problem som de ønsker løst!"

 

Han fortsetter med å fortelle litt om sin egen erfaring og ikke minst operasjonen som endret alt. Et livreddende inngrep i skrittet kuttet mange blodårer og nervetråder -og selv om operasjonen var vellykket kom den med en sterk bismak. -"Jeg var plutselig fratatt muligheten til å oppnå ereksjon og for en mann som har hatt et livslangt og gledelig forhold til min sensuelle side var det mer som at livet gjorde narr av meg." forteller han.

Etter flere runder med utprøving av reseptbelagte medisiner, var en ereksjon på plass igjen. Men likevel var bivirkningene av såpass inngripende at det hele tiden ble en avveining. Skulle det bli sex - så var hodepine og kvalme en følgesvenn etterpå. Og ikke minst ble det en unaturlig ting å skulle ta en pille før man kunne være intim med samboeren. På en utenlandsreise sammen med sin bedre halvdel fikk de tilfeldig kontakt med en Tantra terapeut og etter en prat ble de enige om at han skulle prøve behandling selv.

-"Jeg fikk en aha opplevelse av de sjeldne og det som ikke hadde skjedd på flere år uten medisin gikk sin naturlige gang uten noen annen bivirkning enn at det var litt ømt etter de første behandlingene". Han erkjenner at han nok var like nyfrelst som en alkoholiker som møter Jesus i begynnelsen, men sier: "Jeg fikk en egen erfaring med Tantra som jeg opplevde som sjelsettende og siden jeg er typen som bare finne ut hvordan ting virker, så meldte jeg meg på kurs.". Kurset ble en "eye-opener" som de sier "over there" og vel hjemme i Bergen begynner han så smått å sysle med tanken om å starte sin Tantra praksis. Men det skulle ta mer enn syv år med "nå og da" behandlinger før han kom dit han er nå. -"Når jeg traff Therese som er min kvinnelige kollega så var vi plutselig to som hadde samme entusiasme for Tantra. Utgifter til behandlingsrom kunne dermed deles på flere og dermed var det innenfor realistisk tenkning å kunne etablere noe mer enn et behandlingsrom i kjelleren,"

Kvinner v.s Menn

Men hvordan er kvinner forskjellig fra menn i behandlingsøyemed? Og hvordan jobber du annerledes enn dine kvinnelige kollegaer?

Bjørnar ser over brillekanten og smiler.
-"Du har hørt at menn er fra Mars og kvinner fra Venus?"

Tantrisk massasje kvinner

"For kvinner er det mye mer samtaleterapi involvert enn hos menn. Og vi opplever at svært mange har allerede hatt kontakt med en kvinnelig Tantra utøver før de kommer hit. De er veldig opptatt av å ikke gjøre noe "galt" og dermed ser jeg at mange allerede har vert til behandling hos en av de andre Tantra utøverene i Bergen. De velger ofte denne veien fordi samfunnet rundt oss kommuniserer at kvinner skal ha kvinnelige leger, eller gynekologer og når de til slutt velger å forsøke en alternativ behandling er det ofte de samme valgene de tar i forhold til kjønn på behandler".

Så kvinner er mer opptatt av korrekthet enn menn?
-"Ja - uten tvil! Det kan ofte være utfordrende å bryte gjennom "muren" om du vil. Og dermed går det en del mer tid med samtaler og å få fatt i hva som er grunnen til at de har valgt å oppsøke oss. Men når "muren" først er brutt, er også kvinner mer takknemlige å jobbe med."

Men hva med selve behandlingen da. Er den annerledes?

-"Jeg merker at godt at damer gjerne liker å kjenne en viss fysisk styrke og det er noe jeg aktivt bruker. Man kan ikke være redd for å ta i de med litt kraft. Og skulle noen føle at det blir litt mye så er vi som behandlere raske til å justere. Det er lett å se om man er oppmerksom. Når det gjelder eksempelvis kunder som kommer til oss med bagasje i lasten, fra eks. en situasjon de har opplevd som et overgrep så legges den fysiske styrken bort og en har en mye mer forsiktig tilnærming. Man må rett og slett i størst mulig grad prøve å ha dialog og å få fatt i grunnen til at kunden kommer."

Er det noen faktorer du ser gå igjen?
-"Ja - litt avhengig av alderen til den som kommer så er det noen elementer som er gjengangere. En av dem er skam om utseende nedentil. Her er det mange som urettmessig føler seg unormal og som vurderer operasjoner av rent estetiske grunner. Problemet er at dette først og fremst er et medieskapt fenomen ved at mange sammenligner seg med pornofilmer. Man må huske at kroppen ikke ble laget på designerkontoret til IKEA og det er helt naturlig å ikke se 100% lik ut som en venninne. Selv setter jeg pris på variasjon og så lenge man ikke har fysiske problemer bør en unngå enhver form for inngrep. Det kan jeg alt om selv."

Hva med andre ting?
-"Jeg treffer ofte folk som kjenner på en følelse av stillstand og at de føler de ønsker en dytt til å utvikle sin egen sensualitet. Da starter vi ofte med en veldig åpen samtale og det som ofte kommer opp i dagen er at et parforhold har stagnert og blitt mer en vane enn et kjærlighetsforhold. Da kan mange ha bruk for et input fra enten en parterapeut eller om de er litt modigere - hos meg eller en kollega. Mange sliter litt med ordet Tantra fordi det er brukt ofte i mediene som skriver med krigstyper og lager klikk-bait artikler. Så man kan like gjerne kalle Tantra for sensualitetens Yoga eller Mindfullness. Da gir det gjerne litt mer mening og en behandling hjelper dem ofte å finne den roen de trenger for å komme ned der de kan bruke pusten som veiviser til en større opplevelse.

Har du eksempler fra hvordan folk opplever det å komme til Dere?
-"Vi har lenge lurt på om vi skulle skrive en blogg om møtene vi har med de forskjellige kundene, men er alltid litt redd for at vi ikke skal greie å anonymisere kunden godt nok. Husk at vi har en svært streng taushetsplikt. Men det kanskje mest morsomme jeg selv ser, er når en nervøs kvinne kommer inn døren og går ut den samme med et selvsikkert smil et par timer senere. Det er skikkelig artig og selvsagt gir det mye til meg selv. Jeg har selvfølgelig et ego som da får god pleie."

Oiiiii....... Så du får en boost selv og???
-"Selvfølgelig.........! Når jeg kan oppnå ting på et par timer som jeg vet ikke er noe kunden har følt selv etter flere år sammen med en partner - så er det en viss følelse av mestring som er vanskelig å beskrive. Jeg kan neppe beskrives som en fotomodell og har litt større mage enn jeg burde, er blitt litt gråere i skjegget og da er det godt å få bekreftet at utseende har svært lite med ens kapasitet å gjøre. Sagt enkelt er jeg en helt vanlig person som bare vet litt mer enn de aller fleste om et gledes rikt område av menneskers kropp og sinn."

Har du hatt kundeopplevelser som du husker spesielt godt?
-"Ja absolutt. Det er selvfølgelig flere men fra nå nylig er det en som kanskje overgår andre fordi kunden var i rullestol. Vårt nye behandlingsrom er universelt utformet og dermed lett å komme til og jeg fikk en dame på visitt som hadde vert ute for en ulykke som gjorde henne lam. Hun ankom sammen med BPA assistenten sin som ga meg litt info før behandlingen startet. Etter godt over en time på benken brast hun ut i gråt fordi opplevelsen hennes ble så uventet stor. Så vi ble sittende å prate sammen lenge og det var utrolig interessant å høre om hvordan hun hadde måtte takle endringen fra å være en pen ung dame til etter ulykken når andre bare så stolen i istedenfor personen. Hun har selvsagt akkurat samme følelser og behov som alle andre mennesker men så kom alltid rullestolen i veien. Det fikk meg til å tenke at andre har veldig håndterbare "problemer". Kan hun så kan egentlig alle andre tørre å ta steget."

Hvordan ser familien din på jobben din?
-"Vel - min fantastiske samboer synes det er både kjekt og noen ganger utfordrende å tenke på at jeg ser så mange andre i Eva's drakt. Samtidig har vi et forhold hvor kommunikasjon er selve nøkkelen til et godt samliv og hvor vi snakker om ting som vi noen ganger opplever som vanskelig. Hun har selv en jobb som er taushetsbelagt og dermed har vi kanskje en bedre rolleforståelse om hva som er jobb og hva som er privatliv enn det andre har. Jeg vet hvor jeg skal når arbeidsdagen er over - og det tror jeg neppe kommer til å endre seg fordi jeg gjør hva jeg gjør."

Hvordan merker du holdningsendringene til Tantra?
-"Tantra er svært vanlig i mange land og man skal bare til Danmark for å se at Tantra klinikker er langt vanligere enn her i Norge. Her i landet er Tantra-massasje ennå stigmatisert, men jeg ser at stadig flere ønsker å prøve om det kan være noe som hjelper dem. Bare i løpet av 2021 har det vert en stor endring og nå i Januar 22 ser vi at flere og flere sender oss spørsmål og ringer for å høre mer om sin situasjon og behov. Det er kanskje å ta i litt å si at Tantra er "stuerent" i 2022. Men at det er i ferd med å bli en dramatisk endring i kjølvannet av Covid situasjonen er det neppe tvil om. Folk er sulten på det å føle hud mot hud, og mer villige til å tenke at det er flere løsninger å utforske. Tantra vil neppe være rett for alle, men alle kan holde tanken åpen for at det kan være noe de burde lese seg opp på. Det er mange videoer og artikler på nettet om man søker eks. Tantric massage, Tantrisk sensuality m.v. Da får en litt mer innsyn enn hva Dagbladet sine Pluss artikler gir deg.

Yoni Massasje
bottom of page