top of page

Hva er Tantra?

KK MASSASJE SKJERMDUMP STÅENDE.png

De siste årene har media skrevet litt om Tantra og Tantrisk Massasje, noe som har vert med å øke interessen i folk  for å prøve det ut.

I KK artikkelen som skjermdumpet  er hentet fra, vil du kunne lese litt mer om Journalistens egne erfaringer da hun valgte å skyve på egne grenser å prøve det ut på vegne av KK sine lesere. Artikkelen kan du selv lese her.: "Ville du latt deg massere der nede?"

I denne Spørsmål og Svar seksjonen vil vi prøve å gå gjennom de vanligste spørsmålene vi får om Tantra Massasje og ikke minst prøve å klare litt opp i fordommer og misforståelser.

HAR DU SPØRSMÅL SOM IKKE ER BESVART HER?
Send oss gjerne et spørsmål på WhatsApp eller e-post så skal vi svare deg direkte og personlig. Dersom spørsmålet er relevant for flere legger vi gjerne ut en kopi her på siden, men med alle personlige data fjernet slik at ditt personvern ivaretas.

Foto: Skjermdump KK Artikkel 

Innledning

På tross av at mange Nordmenn har bøker om sensualitet og intimitet i bokhyllen så blir disse bøkene sjelden tatt frem. De kjøpes, blas gjennom og får sin plass i hyllen hvor de blir stående glemt. Når leste du sist Kama Sutra?

Tross av iherdige forsøk på å forstå vår sensuelle side og de sammenhenger som den Tantriske læren tar for seg, er det rett og slett ikke enkelt. Det krever innsats fra deg, -og svært ofte faller vi i fra  fordi ting er skrevet på et utilgjengelig språk for "hvermannsen". Samtidig er det en erkjennelse at flere og flere i den vestlige verden føler seg ensomme og savner intimitet og kontakt. Og spesielt i en tid som er preget av sosial distansering og isolasjon fra "flokken vår".

I læren om Tantra her vi et element som glemmes i Vesten. Nemlig at vår sensualitet ikke bare brukes som en quick-fix for nytelse eller reproduksjon. Vårt formål er å sette i gang prosesser der du som kunde går i gang med å oppdage og utforske dine egne rammer.

Selve ordet Tantra kommer fra Sanskrit ordene "tanoti" som betyr å utvide og "tryani" som betyr befrielse. Noe vi bidrar til gjennom berøring, massasje og gode åpne samtaler med deg der vi legger sjenanse og skamfølelse til siden.

Får man orgasme?

Dette må være det spørsmålet folk stiller hyppigst og det det knytter seg mest nysgjerrighet til. Og svaret er mest rett om man sier: Kanskje....!

I Bergen Tantra pleier vi hele kroppenDette betyr at vi også tar for oss intimsonene i løpet av en massasje og hvor vi fokuserer på å se hele kroppen under ett uten å skamme oss over det.

For oss er det like naturlig å massere en bakende som resten av kroppen og vi ser at vår enkle tilnærming til intimsoner er noe som stimulerer kundene til å bli mer engasjert i sine samliv og sammen med sine livspartnere.

Det er viktig å skjønne at du ikke går inn i en slags "orgasmefabrikk" der man bestiller en orgasme som om det skulle være en pølse på Trekroneren. Noen ganger er det slik at en kunde oppnår klimaks, men det er ikke det som er målet med en behandling hos oss eller definerer at behandlingen er over.

Når vi masserer intimsoner gjøres dette ved lav intensitet men tilpasset hver kunde slik at massasjen optimaliseres med den kunnskapen vi har om kunden fra forsamtale eller tidligere behandlinger. Noen kunder opplever en form for "kroppsorgasme" som er en overveldende følelse og som nær alltid følges av gråt og tårer. Dette er en veldig sterk opplevelse som kommer uten noe forvarsel og kjennes både god og litt skummel for den som opplever det.

Hvem oppsøker Tantra?

Det er ingen spesielle fellestrekk i våre kunder som gjør at de fremstår en stereotypisk gruppe. Det er rengjøringspersonell, statsansatte, bartendere og et utvalg mennesker fra de fleste andre yrkesgrupper vi har i Norge. Det er omtrent lik fordeling av menn og kvinner og de kommer i alle aldre og utgaver.

Om det skal påpekes en forskjell mellom kjønn så er det at kvinner bruker mye lengre tid på å beslutte om dette er noe for dem mens menn ofte er mer impulsive og bestiller en time bare for å se. Våre kunder finnes i alle aldre fra 20 til 75 år og kommer i alle kroppslige utgaver. Tynne, tykke, veltrente og sedate.

Det eneste fellestrekket de deler er at de er genuint nysgjerrige og søkende mennesker som ønsker å oppleve en fysisk og sjelemessig harmoni.

Noen bruker en Tantra massasje som belønning for seg selv fordi de har oppnådd et mål, mens andre gjør det for å ta med seg kunnskapen hjem til en livspartner for å utvikle et allerede etablert forhold. Andre gjør det som en innsats for å vekke til live et samliv som gjerne har kjølnet med årene og hvor man kjenner på behovet for å re-etablere det fine man har hatt sammen ved hjelp av en Tantra coach. Sensualiteten vår må i likhet med vår mentale helse pleies, og har noen ganger behov for et eksternt input for å komme på rett spor igjen.

I Tantra er vi ikke styrt av moralsk fordømmelse eller skam og vi oppfordrer kundene til å bruke oss som katalysatorer for et mer helhetlig liv til glede for deg og din partner. Våre terapeuter er åpen og inkluderende og møter deg på dine behov.

 

Hvem passer det for?

For å få utbytte av Tantra bør du være åpen til nye opplevelser som er festet i din sensuelle side. Du bør også ha et avklart forhold til nakenhet i og med at nær sagt alle kunder ligger kun tildekket med et håndklede på massasjebenken. De aller fleste har en opplevelse av nervøsitet ved starten av sitt første besøk og noen ganger opplever vi at nervøsiteten tar overhånd og at kunden ikke møter opp.

Å besøke Tantrisk massasje en gang å tro at du skal kunne endre hele din eksistens, er like uklokt som å tro at en dag med brød og vann medfører en vektreduksjon. Dette betyr at du bør forstå ordtaket "Rom ble ikke bygget på en dag" dithen at dette krever mer enn et besøk for å få et større utbytte. Jo tryggere du er sammen med din behandler, jo mer vil du slappe av.

Mange bestiller sin første massasje som en prøvetime for å se om dette er noe for dem. Dette er ting vi forstår og hvor vi gjør vårt ytterste for å forklare og ivareta deg som kunde. Mange er også mer enn litt tvilende til en massasje omfatter intimsonene og dermed om det skal oppstå situasjoner som setter dem eller massøren i forlegenhet. Da skal du vite at våre massører har sett det aller meste, og er vant til at du som kunde har denne usikkerheten i deg. Massøren din vil svare deg direkte på spørsmål og veilede deg på en god måte gjennom eventuelle bekymringer du har. 

Må jeg være naken?

Nei - det trenger du ikke om dette er noe du synes er ubehagelig.
Dersom du har vansker med nakenhet, vil vi dele ut salongundertøy som er til engangsbruk.

Du vil kunne oppbevare personlige eiendeler og tøy i skifterommet og i lokalene vil du ikke oppleve å bli forstyrret av andre kunder. Du har hele det store lokalet for deg selv sammen med terapeuten. 

Hva er Tantrisk massasje egnet for?

Lov om alternativ behandling § 8 sier: "Den som tilbyr alternativ behandling, kan i sin markedsføring kun gi en nøktern og saklig beskrivelse av virksomhetens art."

Derfor er vi påpasselige med å bruke vage beskrivelser for å ikke komme i en situasjon hvor vi bryter loven uforvarende, selv om vi ser at våre kunder selv forteller om økt velvære, livskvalitet og sunn seksualhelse i etterkant av behandlingene.

Derfor vil vi eksempelvis si "Tantrisk Massasje kan ha en god effekt på erektil dysfunksjon". På samme måte vil vi si at "Tantrisk Massasje "kan ha" en positiv effekt på kvinners libido.

Selv om mange av våre kvinnelige kunder hevder at dette har gitt dem en ny forståelse av egen kropp, eller at mannlige sier at de nå slipper å ta Viagra er vi nødt til å fremstille disse opplevelsene på en nøktern og lovmessig måte.

Skjermbilde: VG.NO

YONI MASSASJE VG.png
Er Tantra massasje lovlig?

Et spørsmål som stadig dukker opp er hvorvidt Tantra Massasje er lovlig i Norge sett i forhold til den Norske sexkjøps-loven, og dette vekker bekymring hos mange nye kunder. Årsaken er selvsagt at det finnes en del useriøse aktører i massasje markedet generelt og at disse får mye mediemessig oppmerksomhet omkring sine gråsone aktiviteter.

Både Forbrukerrådet og fagdirektøren i Legemiddelverket har uttalt at Tantra Massasje er lovlig / kan bringe inn positive verdier i kundenes liv. Hos oss vil du aldri bli tilbudt kjøp av tjenester som i lovverket eller lovens forarbeider defineres som seksuell omgang eller seksuell handling.

Eksterne lenker:
 TV2 Nyhetene
Forbrukerrådet svarer


Vi har også utført kvalitetssikring av legalitet omkring vår massasje ved å gjennomgå alle relevante juridiske aspekter som er belyst i Odelstingsproposisjon nr. 48. (forarbeidene til straffelovens § 316). I forarbeidene fastslås det uttrykkelig at dette ikke er illegalt.

 

Vi er opptatt av at informasjon er transparent og her kan du selv lese Odelstingsproposisjonen på Stortingets nettsider. Ot.prp. nr. 48 (2007–2008)

Er Tantrisk massasje og Tantrisk sex det samme?

Dette spørsmålet er det svært mange som lurer på og la oss besvare det kort og enkelt: NEI!!!

Vi opplever noen ganger at kunder (både menn og kvinner) forveksler dette og spør massøren etter seksuelle tjenester. Dette er på ingen måte noe vi yter eller ønsker å bli spurt om. Dersom du forespør noe slikt vil du bli høflig og hyggelig gjort oppmerksom på at vi ikke tilbyr den type tjenester du gjerne finner hos våre konkurrenter fra Øst-Europeiske land.

Dersom du skulle gjenta spørsmålet, vil vi avbryte behandlingen og be deg om å forlate klinikken og du vil få refundert et beløp som omfatter tiden av timen som er ubrukt.

Vi er veldig tydelig på at Tantrisk massasje og Tantrisk sex er to forskjellige ting og ønsker ikke å bli stilt i den situasjonen at vi må be deg om å gå. Vi ber deg derfor være hyggelig og høflig med våre medarbeidere og ikke si noe du ikke ville sagt til dine barn :-)

Hva skiller Dere ut fra andre?

Vi har flere gode og dårlige konkurrenter i Bergen og oppfordrer til at du sjekker ut flere behandlere på nett før du gjør din bestilling. Skriv gjerne en mail til flere og se hvilke svar du får og som passer med ditt behov og magefølelse.

Det som nok skiller oss mest ut er at vi inkluderer intimsoner i vår massasje og at våre behandlere er Norske. Dette sikrer god kommunikasjon mellom deg som kunde og behandleren. Når dette er på plass er det lettere for oss å kunne hjelpe deg på en god og betryggende måte.

Vi anbefaler at du selv vurderer hvilken behandler du oppsøker, men på generelt grunnlag er det grunn til å tro at behandlere som oppgir å ha et profesjonelt studio, men som i virkeligheten opererer fra en leid leilighet - gjerne ikke er så "proffesjonel" som markedsføringen tilsier.

Valg av massør

Vi anbefaler at du velger massørens kjønn utfra din egen legning, ikke av politisk "korrekte grunner".

Når man jobber med en sensuell massasje blir det viktig å oppnå en flow som er naturlig for både behandleren og deg selv. Derfor er det naturlig at en hetrofil mann velger en kvinnelig behandler likeledes med at en kvinne velger en mannlig.

 

Tantra handler om å utvide din sensualitet, og dersom du fjerner den viktigste byggeklossen i hvordan din sensualitet er formet, er det poengløst å oppsøke det som blir en avstumpet behandling.

Har Dere bilder av massørene?

Vi publiserer ikke bilder av massørene fordi våre frilansere har samme krav til diskresjon som Dere kunder. Vi har venner og familie som ikke er like åpen som oss i forhold til noe som for mange er forbundet med stigma. Og fordi vi ikke ønsker at våre barn, samboere eller øvrig familie skal bli konfrontert med våre valg har vi bevist latt være å legge ut bilder.

Det andre er at massørenes utseende har svært lite med Deres kvalifikasjoner å gjøre. Spør du om bilder av tannlegen din eller gynekologen? Det er massørenes kunnskap som anvendes under en behandling, Ikke Deres utseende.

Har Dere kundedusj?

NEI !!
 

Vi har bevist latt være å ha tilbud om kundedusj da vi ikke selger noen form for ekstra tjenester som medfører at du har et reelt behov for en dusj før du forlater oss. Plasser som tilbyr kundedusj har ofte spesifikke grunner til hvorfor.

En kropp som er nydusjet samme morgen som man skal til behandling er mer enn "presentabel". Om man ønsker å re-freshe intimsoner så er det våtservietter tilgjengelig. i skifterommet. Oljen vi bruker er proffesjonel salongolje som er 100% luktfri og ingen vil merke en "annen" lukt av deg  selv om du får en klem.

Når bør jeg vurdere Tanra?

En gjenganger blant de kunder som oppsøker oss er at de føler at de har et større sensuelt behov enn sin livspartner, og at sensualitet, fysisk nærhet og berøring er viktigere for dem enn partneren. For mange er dette en sorgfull erkjennelse og en indre kamp der de på ingen måte ønsker å forlate en god mann / kone. Likevel føler de intenst at de sitter med et behov som har blitt ignorert for lenge.

Vår erfaring er at det er alltid parten med det største sensuelle behov som blir den tapende i et forhold, og at det tar mange år med et udekket behov før de oppsøker en behandler som oss for å få hjelp.

 

De som vi føler har mest nytte av en tantrisk massasje er dem som ikke prøver å pakke behandlingen inn i unnskyldninger, men kommer som en erkjennelse av hvordan tingene faktisk er og legger kortene på bordet i samtale med terapeuten.

I voksen alder ser vi også at sensualiteten i et forhold utvikler seg ulikt og at mange sitter på tanker som medfører skam og usikkerhet. Dette er ting vi ser på som veldig normalt, og hvor vi møter deg med en helt annen holdning enn andre.

Hvilken erfaring har behandlerene?

Behandlerene som er tilknyttet Bergen Tantra har selv lang og mangfoldig bakgrunn innen sensualitetens mange retninger. Vi har selv kjent på følelsen av skam, ufullstendighet og gjort oss erfaringer som gjør at vi er godt rustet til en åpen samtale med deg. For oss er vår egen sensualitet en viktig grunn til at vi hver for oss har funnet veien til den Tantriske tankesettet og læren og ønsker å viderebringe dette til deg som når vurderer det.

Vi opplever stadig at vi får henvendelser som er tilslørt, fordi folk er redd for å sette ord på de ting de opplever og kjenner på. Ikke vær så redd........!

Vår oppfordring er at du heller tar skrittet å hopper i det, i stedet for å utsette. Dette er litt som sommerens første bad, helt aldeles fælt inntil du er kommet uti å har fått tatt de aller første svømmetakene.

Har du spørsmål som du ikke fant svar på?

Vi prøver å gi svar på de fleste spørsmål vi kommer over, og dersom du har spørsmål som ikke er besvart ber vi deg sende dette inn via kontaktsidene våre. Vi vil svare deg direkte og dersom spørsmålet er relevant for andre vil vi også publisere svaret her. 

Jobber du som Journalist og ønsker å intervjue oss får du mer info på vår infoside for journalister her.

Velg kjønn og les mer

bottom of page